A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

ДЖОНАТАН СТРАУД

Дата: 08.09.2020 09:42
Кількість переглядів: 188

Зображення може містити: 1 особа

ДЖОНАТАН СТРАУД - автор фентезійного циклу романів «Трилогія Бартімеуса». Народився в невеликому англійському місті Бедфорд. Закінчив Йоркський університет в Торонто. Після університету працював у видавництві Walker Books у відділі ігрової та популярної літератури. Потім письменник перейшов в інше видавництво, де працював редактором дитячої науково-популярної літератури. Якийсь час Страуд успішно поєднував роботу з письменницькою кар'єрою, проте пізніше вирішив займатися тільки творчістю. У 1999 році був опублікований дебютний роман Страуда - «Сокровенний вогонь», написаний для дітей. В основі сюжету - історія простої англійської родини, раптово зіткнувся з темною магією.

Страуд Дж. Амулет Самарканда. Книга 1 / Джонатан Страуд. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 408 с. – (Серія «Трилогія Бартімеуса»).

Ця феєрично-захоплива історія відбувається в сучасному Лондоні. Але не в тому, про який ми знаємо, а в Лондоні, контрольованому чарівниками, де чимало всіляких демонів — джинів, бісів, афритів та інших мастаків магічного світу... Щоб здійснити свій задум, Натаніель — юний учень чарівника — таємно викликає стародавнього (якому п’ять тисяч років!) зухвалого джина Бартімеуса. Перед джином стоїть нелегке завдання — викрасти у Саймона Лавлейса, досвідченого і безмежно жорстокого мага, всемогутній Амулет Самарканда. І ось Бартімеуса з Натаніелем закручує моторошний вир найприголомшливіших пригод... Цей світовий бестселер уже встиг знайти мільйони відданих шанувальників серед читачів усіх вікових категорій.

Страуд Дж. Око Голема. Книга 2 / Джонатан Страуд. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 528 с. – (Серія «Трилогія Бартімеуса»).

Ми знову в Лондоні, контрольованому чарівниками, яким служать джини, африти, фоліоти та інші химерні мешканці світу духів. У юного мага Натаніеля - тепер уже помічника міністра внутрішніх справ - новий клопіт. У місті почастішали таємничі атаки на магічні установи й заклади. Дедалі нахабніше поводиться підпільна організація «Спротив», що взяла собі за мету повалити владу чарівників. І найголовніше: у Лондоні з'явився ґолем - моторошне велетенське чудовисько, непіддатливе до будь-якої зброї й заклять, яке нищить на своєму шляху геть усе. На героїв - Натаніеля і його норовистого, але могутнього джина Бартімеуса чекають нові випробування і неймовірні пригоди...

Страуд Дж. Брама Птолемея. Книга 3 / Джонатан Страуд. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 496 с. – (Серія «Трилогія Бартімеуса»).

Дві тисячі років минуло відтоді, як джин Бартімеус, непереможний у битвах, заприязнився з великим магом Птолемеєм. Однак тепер, на Землі, потрапивши в рабство до чарівника Натаніеля, Бартімеус відчуває, як швидко він підупадає на силі… Тим часом Кіті Джонс, переховуючись у Лондоні, хитромудрим чином набуває знань з магії та демонології. У неї є план, який, як сподівається Кіті, покладе край нескінченній ворожнечі між джинами і людьми. Проте для того, щоб здійснити цей план, їй треба розкрити таємниці минулого Бартімеуса…
У захопливому фіналі «Трилогії Бартімеуса» Натаніель, Кіті та Бартімеус викривають найстрашнішу змову і опиняються перед найнебезпечнішою загрозою в усій історії магії. Та найгірше, що для цього їм доведеться поборотися самим з собою…

Страуд Дж. Сходи, що кричать / Джонатан Страуд. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 320 с.- (Серія «Агенція «Локвуд & К°»).
Привиди повертаються, щоб помститися живим! Після заходу сонця вулиці міст заполонили злі духи…
Ви боїтеся смертельного доторку привида? Коли кількість нападів духів щодня зростає, агенції психологічних розслідувань стають популярними як ніколи. Найменша, найкрихкіша — та водночас і найкраща з них — агенція «Локвуд і К°»! Познайомтеся із завзятим і трохи дивакуватим Ентоні Локвудом, а також із його вірним помічником — книголюбом Джор­джем Кабінсом та їхньою новою колегою, відважною Люсі Карлайл! Разом вони застосовуватимуть свої незвичайні таланти для порятунку вашого — і, звичайно ж, свого — життя!
«Сходи, що кричать» — перша книжка з популярної серії «Агенція «Локвуд & К°».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено