A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Простий і ефективний спосіб навчити дитину не перебивати

Дата: 05.05.2020 10:15
Кількість переглядів: 252

 

Напевно, кожному з батьків знайома ситуація, коли під час розмови з кимось маленький син або дочка смикають за рукав і перебивають. Ця техніка, яку я підгледіла в однієї своєї знайомої, допоможе раз і назавжди вирішити таку проблему.

Ми сиділи у неї вдома і розмовляли, коли її трирічний син підійшов і хотів щось сказати. Але замість того, щоб перервати розмову, він просто поклав свою руку на її зап’ястя і став чекати. У відповідь, не відриваючись від розмови, подруга поклала свою руку поверх руки сина.

Після того, як жінка закінчила свою думку, вона повернулася до дитини. Я була у захваті! Так просто і так ніжно. Її синові потрібно було всього лише почекати кілька секунд, поки мама закінчить речення, після чого вся її увага була звернена на нього.

Я розповіла про це чоловікові, і ми відразу ж вирішили використовувати цю техніку в своїй родині. Ми пояснили дітям, що якщо вони хочуть щось сказати, а хтось вже розмовляє, достатньо просто покласти руку на наше зап’ястя і трохи почекати. Минуло зовсім мало часу, і діти перестали влазити в розмови.

А найголовніше – не потрібно більше ніяких грубих фраз типу «Не перебивай!», «Не влазь в розмову!» Або «Почекай!». Тільки легкий дотик і все.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено