A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Порядок подання та розглядання випадків булінгу

Дата: 26.06.2020 12:51
Кількість переглядів: 327

 

 

Порядок подання та розгляду (з дотриманням конфіденційності)

заяв про випадки булінгу (цькування)

  1. З метою створення безпечного освітнього середовища в закладі освіти здобувачі освіти, педагогічні працівники, батьки та інші учасники освітнього процесу зобов’язані повідомляти керівника закладу про випадки булінгу, учасниками або свідками якого вони стали, або підозрюють про його вчинення по відношенню до інших осіб за зовнішніми ознаками, або про які отримали достовірну інформацію від інших осіб.
  2. Відповідно до такої заяви керівник закладу приймає рішення про проведення розслідування із визначенням уповноважених осіб (у разі необхідності конфіденційність гарантується). Для прийняття рішення за результатами розслідування керівник закладу скликає засідання комісії з розгляду випадків булінгу. Якщо комісія визнала, що це був булінг, а не одноразовий конфлікт чи сварка, тобто відповідні дії носять систематичний характер, то керівник закладу повідомляє уповноважені підрозділи органів Національної поліції України (ювенальна поліція) та службу у справах дітей.
  3. У разі, якщо комісія не кваліфікує випадок як булінг, а постраждалий не згодний із цим, то він може звертатися до органів Національної поліції України із заявою.
  4. Керівник закладу повідомляє про терміни, порядок реагування на доведені випадки булінгу, відповідальність осіб, причетних до булінгу та процедуру розгляду відповідно до законодавства.

 

 

Рекомендації до оформлення заяви

  1. Учасники освітнього процесу у разі виявлення ознак чи факторів, що можуть вказувати на насильство, булінг, жорстоке поводження з здобувачем освіти/працівником закладу освіти, можуть подати письмову заяву керівнику закладу освіти.
  2. Заява подається у письмовому вигляді на ім’я керівника освітнього закладу відповідно до Закону України «Про звернення громадян».
  3. Право подати заяву мають здобувачі освіти, їх батьки, педагоги, інші учасники освітнього процесу.
  4. Заяву потрібно писати державною мовою, розбірливим почерком. Виправлення не допускаються.
  5. У заяві необхідно вказати: прізвище, ім’я по батькові заявника, адресу фактичного проживання, контактний телефон; статус (постраждалий чи свідок булінгу); навести розгорнутий виклад фактів; інформацію  щодо джерела отримання інформації; дата подання заяви та особистий підпис.     Запорожцы могут рассказать о факте буллинга по телефону «горячей ...

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено