A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Ознаки обдарованості дитини, які ми чомусь ігноруємо

Дата: 27.04.2020 18:49
Кількість переглядів: 293

Час від часу батьки відчувають занепокоєння через дії чи поведінку власних дітей. Все не так однозначно, адже вчинки дітей також можуть вказують на їх обдарованість, а не відхилення від норми, тому так важливо навчитися це відрізняти.

Ось лише невелика кількість особливостей, які виділяють вчені:

Швидка вимова

Швидка і нерозбірлива вимова притаманна обдарованим дітям. Цьому сприяють такі фактори, як швидкість мислення і словниковий запас. Річ у тім, що деякі діти розвиваються швидше за однолітків, по-перше, у них проглядається більш швидке мислення, тому дитина прагне якомога швидше скласти слова у речення, по-друге, швидкість думок вища за змогу висловити власну думку.

Тому, якщо ваша дитина маленька щебетунка, це не привід сваритися на неї або перевчати. Справа може бути в іншому.

Схильність зануритися в думки

Часто діти не відчувають межу між уявним і реальним, і можуть “витати в хмарах”, що сприяє гарному мисленню, уяві, а це в свою чергу може стати базою для подальшого прогресу чи винаходам.

Часто ми вважаємо дітей брехунами через те, що вони розповідають нам якісь надумані історії чи небилиці, але не варто поспішати з висновками. Багата уява – це притаманна риса високого інтелекту.

Схильність робити замальовки

Часто дивлячись на малюнки наших дітей ми бачимо лише хаотичні, необдумані замальовки. Але саме так діти викладають інформацію, візуалізують у вигляді таблиць, ліній, неординарних силуетів. Замальовки допомагають малюку навести лад в думках, проаналізувати і викласти всю інформацію “по поличках” на папір.

Комунікація з дорослими

Буває так, що батьки помічають, як їх дитина віддає перевагу у спілкуванні з особами старше її. Не потрібно хвилюватися і приписувати дитині невміння комунікації з однолітками. Можливо вона прагне отримати досвід, який не здобуде з однолітками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено