A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

“Ми є тим, що даємо світу”: 11 правил поведінки хорошої людини

Дата: 30.10.2020 19:18
Кількість переглядів: 962

Багато людей забувають про те, наскільки це нескладно бути хорошою людиною. Давайте поговоримо про деякі основні принципи поведінки, які дозволять стати гідною людиною, яка має силу реально змінити світ на краще.

Такі люди володіють здатністю допомагати оточуючим, не переступаючи при цьому через власні принципи. Вони роблять багато хорошого, але при цьому залишаються на вершині життя так довго, наскільки це взагалі можливо.

11 правил поведінки гідної людини:

1. Залишайтеся самим собою

Ідея про те, щоб змінити себе, є помилковою. Залишайтеся тим, хто ви є, не намагаючись вміститися в ті рамки, в які ви просто не вписується. Дуже важливо зберегти своє справжнє «я». Інші люди ніколи не зможуть зрозуміти вас, якщо будете приховувати своє справжнє обличчя.

2. Відпустіть свій гнів

Перестаньте бути таким запальним і негативно реагувати на всі неприємні події у своєму житті. Нехай гнів тече десь в стороні від вас, а не в вас самих. Не дозволяйте негативним емоціям контролювати ваше життя.

3. Розвивайте позитивне мислення

Позитивне мислення здатне зробити ваше життя прекраснішим. Якщо ви будете постійно все бачити в чорному світлі, навряд чи у вас вийде дочекатися змін в кращу сторону. Образно висловлюючись, ви повинні дозволити оптимізму побудувати у вашому серці будинок.

4. Розказуйте людям про те, що відчуваєте

Не закривайтеся від оточуючих. Вони гідні знати, що відбувається у вашому серці. В протилежному випадку ви ризикуєте залишитися в емоційної ізоляції.

5. Слова «будь ласка» і «спасибі» повинні бути у вашому лексиконі

Бути ввічливими не так вже й важко. Просто не забувайте час від часу говорити гарні слова і дарувати оточуючим ту доброту, яку вони демонструють по відношенню до вас.

6. Не брешіть, навіть в дрібницях

Обман у багатьох випадках дозволяє завоювати тимчасову довіру, а істина іноді заподіює біль тим, хто її гідний почути. Але все ж ніколи не обманюйте – не принижуйте ні себе, ні інших.

7. Не очікуйте від інших тільки найгіршого

Не розривайте любовні та дружні стосунки через яку-небудь дрібницю. Всі ми є людьми і здійснюємо помилки. Будьте готові дати ще один шанс тим, хто його гідний.

8. Не забувайте думати про інших

Не варто надто зациклюватися на власній персоні. Вам потрібно вміти час від часу ставити себе на місце інших людей, щоб зрозуміти, які почуття вони відчувають. Ваші емоційні переживання – це не єдина річ, яка важлива.

9. Попросіть вибачення у тих людей, які цього заслуговують

Просто скажіть людині, перед якою завинили, «пробач мене», і проблема з великою часткою ймовірності буде вирішена. Життя занадто швидкоплинне, щоб розривати зв’язки через дрібні образи. Якщо ви хочете, щоб хтось вас простив, то будьте готові вибачатися.

10. Витрачайте час на тих, хто вам дорогий

Не забувайте демонструвати близьким людям, наскільки вони важливі для вас. І знову нагадаємо про те, що життя занадто швидкоплинне.

11. Стримуйте свої обіцянки і не погоджуйтеся на те, що не хочете робити

Не давайте обіцянки, якщо не здатні з якої-небудь причини їх стримати. Погоджуйтеся лише на те, чого насправді хочете зробити.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено