A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Тренінгове заняття з домедичної допомоги

   Сьогодні в нашому ліцеї відбувся тренінг з домедичної допомоги для роїв середньої та старшої вікових груп Всеукраїнської дитячої юнацької військово –патріотичної гри «Сокіл» (Джура). На заході були присутні джури нашого ліцею та ліцею №4. 

16:14 28.03.2024

Психологічна хвилинка

   Кожній дитині потрібен світ, де можна сміятися, танцювати, співати, вчитися, жити в мирі та бути щасливим.                                                                                                                                                  Малала Юсуфзай

14:25 27.03.2024

Солодощі з Латвії для учнів 4-А класу

     У центральну бібліотеку з черговим візитом завітала наша землячка пані Світлана Кожеченкова – волонтер з Латвії, щоб забрати книги, які зібрали і передали учні 4-А класу Жашківського ліцею №3 (класний керівник Бондар Н.І.) для діток-українців, що тимчасово там проживають. Але цю літературу також будуть читати наші воїни, які проходять у даній країні реабілітацію. А нашим учням пані Світлана привезла в подарунок латвійські солодощі. Їх радо принесли у ліцей працівники центральної бібліотеки Валентина Марчук та Валентина Тупалова і вручили дітям у класі. Учні з гордістю прийняли смаколики, подякували усім та передали ще для українців книги, малюнки, власноруч сплетені в патріотичних кольорах браслети. Надіємося, що дитяча доброта, щедрі вчинки допоможуть нашим дітям стати в майбутньому хорошими людьми.

15:38 26.03.2024

ДУШІ МЕЛОДІЯ ЖИВА

    Із 16 до 22 березня у нашому закладі проходив  Національний тиждень читання поезії. Це дало   можливість ліцеїстам доторкнутись до поетичного слова.  

14:39 22.03.2024

Всесвітній день Землі та Міжнародний день лісів

   В період  весняного рівнодення, коли пробуджується природа, іде новий розвиток усього живого,  20 березня людство відзначає Всесвітній день Землі, а 21 березня -  Міжнародний день лісів. До цих вказаних дат учні 4-А класу виготовили поробки, які вказують усім, яка наша планета красива. Але є багато глобальних проблем, які можуть призвести до її загибелі. І скільки б не розказувала вчитель про порятунок планети, ніщо не зможе так вразити, як побачене жахіття. Тому Бондар Ніна Іванівна показала короткий повчальний мультфільм, як людина вбиває планету. Діти були вражені, до чого може призвести бездіяльність людини. Ще учні розв’язували задачі, скільки потрібно дерев, щоб виготовити один підручник, переглядали, чи  потрібно «лікувати» свої книги, щоб вони довше жили. У своїх виробах використали багато технік: торцювання, аплікація, розфарбовування, виготовлення буклетів. Писали есе, щоб дорослі звернули увагу на екологічні проблеми Землі і надіються, що вони їх почують.

16:34 21.03.2024

Збережемо природу разом

   У календарі міжнародних свят існує два Дня Землі – 20 березня, що має миротворчу та гуманістичну спрямованість та який відзначають у День весняного рівнодення та 22 квітня, що має екологічну спрямованість.

15:53 21.03.2024

Міжнародний день щастя

  Міжнародний день щастя  відзначають 20 березня. Дата святкування була обрана не випадково, адже це День весняного сонцестояння, коли день дорiвнює ночi і сонце свiтить однакову кiлькiсть часу практично на всiй територiї земної кулi. Таким чином, цей день символiзує рiвне право на щастя кожного мешканця Землi.

19:35 20.03.2024

Міжнародний День Землі

  20 березня на планеті відзначається Міжнародний День Землі, покликаний об'єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті. Міжнародний день Землі – свято чистої Води, Землі і Повітря.   День нагадування про страшні екологічні катастрофи, день, коли кожна людина може задуматися над тим, що він може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши в собі байдужість. Цей день покликаний об’єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилягаючі території, висадити хоча б одне дерево.   Сьогодні на ГПД вихователем Валентиною Олексіївною Шерстяк в третіх класах було проведено виховну бесіду на тему: «Всесвітній день Землі», мета якої було розширити знання учнів про стан природи нашої планети. Формувати екологічно активну позицію та стимулювати інтерес до пізнання довкілля. Діти складали пазли, відгадували загадки, малювали малюнки, грали в гру «Користь та шкода для нашої природи», а також була проведена цікава вікторина.

19:11 20.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено