A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Гутірка для роїв Всеукраїнської дитячо – юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

   6 березня в режимі онлайн відбулася гутірка для роїв Всеукраїнської дитячо – юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), в якій взяв участь рій нашого ліцею «НЕЗЛАМНІ ПАТРІОТИ». Тема гутірки: «Історія гетьманських столиць. Козацька доба».

12:59 11.03.2024

Зустріч з поеткою Валентиною Леушиною

   У нашому ліцеї відбулася очікувана зустріч із талановитою поетесою Валентиною Леушіною, на якій учні 7-А класу разом із класним керівником, учителем української мови і літератури , полинули в красу поетичного слова, що написане Великим Митцем чистою душею , своїм серцем, патріотом України, рідного краю. Також пані Валентина показала свої картини, вироби із стрічки. навіть запропонувала навчити дітей такому мистецтву.

13:41 08.03.2024

Неймовірна правда про письменників. Тарас Григорович Шевченко. 

     Ну що б, здавалося, слова… Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Т. Г. Шевченко          З метою вшанування пам'яті Тараса Григоровича Шевченка та відзначення 210 річниці з дня народження Кобзаря, учні Жашківського ліцею №3 разом з учителем української мови та літератури Сміщенко В. С. організували        Саме популяризація української літератури в сьогоденні є важливим складовим у навчанні наших дітей. Адже багатосторонній талант Шевченка є прикладом української культури. Бо він був не лише відомим поетом і митцем, а й активним громадським діячем, філософом, художником і гравцем на бандурі. Його збірка поезій "Кобзар" вважається шедевром української літератури. Він відомий своїми глибокими почуттями, соціальною чутливістю та майстерністю в образотворчості.  Українці вважають Шевченка символом національного просвітника та борця за свободу, і його день народження відзначається українськими людьми як День Кобзаря.        Як сказав Тарас Григорович Шевченко - "Учітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь.". Ці слова були пророчими та важливими тоді і зараз. Будьмо достойними синами та дочками свого народу!

13:33 08.03.2024

Акцію "Я - за безпечний інтернет"

   В рамках убезпечення шкільного учнівства та повторення правил безпеки користування мережею інтернет, учні 7-Б класу разом з практичним психологом Сміщенко С. С. організували акцію "Я - за безпечний інтернет", під час якої вручили пам'ятки та розповіли про важливі аспекти як уберегти себе та до кого звертатися у важких ситуаціях. Адже безпечний Інтернет у школі включає в себе навчання школярів цифрової грамотності. 

13:10 08.03.2024

Величне слово Кобзаря

    Творчість Т.Г. Шевченка внесла в українську літературу багатство тем і жанрів, прилучила  її до кращих  досягнень  світової культури. Шевченко відіграв важливу роль також і в розвитку нашої мови: його поезії стали основою норм української  літературної мови. Великий народний поет увібрав від загальнонародної  мови найбільш істотне і яскраве і розкрив у своїй творчості багатство, гнучкість, милозвучність українського слова. 6 березня учителем української мови та літератури Жуковською Н.В разом з учнями 6-А класу було проведено тематичний урок "Багатство прикметникових форм у поезіях Тараса Шевченка." Шестикласники визначали граматичні ознаки цієї частини мови у назвах поезій, відновлювали прикметники в уривках творів з "Кобзаря", удосконалювали орфографічні навички (подвоєння у прикметниках, не з прикметниками, правопис складних прикметників) на матеріалі поезій Шевченка.

14:49 07.03.2024

Поетичний флешмоб, присвячений 210-ій річниці від дня народження Т.Г. Шевченка

   У дні відзначення 210-річчя з дня народження великого українського поета,  мислителя, живописця, громадського діяча у нашій країні, як ніколи стають у нагоді пророчі слова генія : «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!». Учні 4-А класу нашого ліцею долучилися до флешмобу по виразному читанню віршів, тим самим показали, що вони вивчають творчість письменника. Також поезія прозвучала біля «внучки Шевченкової верби», яка росте біля краєзнавчого музею. Діти її між собою називають «нашою», адже саме вони дослідили її життєвий шлях. Пам’ятаємо і вивчаємо творчість Т.Г.Шевченка!

10:20 07.03.2024

Інтелектуальна гра "Я знаю й вивчаю Т.Г. Шевченка. Акровірші"

    У Жашківському ліцеї №3 проведено інтелектуальну гру "Я знаю й вивчаю Т.Г. Шевченка. Акровірші" із учнями 7-А класу. Прозвучали власні акровірші учителя української мови і літератури Валентиною Колісник про Кобзаря та його творчість. 

14:38 06.03.2024

  Вікторина та мовний онлайн-квест  до Міжнародного дня рідної мови

                          Учні 4-А класу взяли активну участь в обласній патріотичній вікторині «Мова - генетичний код нації» до відзначення Міжнародного дня рідної мови, яка була проведена з метою популяризації української мови, а також виховання в учнівської молоді патріотизму та любові до Батьківщини, яку можна було пройти з 21 по 29 лютого. Усі учасники отримали Дипломи. Ще із  21 по 23 лютого 2024 року учні взяли участь у мовному онлайн-квесті «Слідами слів» до Міжнародного дня рідної мови. Він став для дітей чудовим інструментом позакласної та виховної роботи та дав можливість не лише показати свої знання, а й зануритися у захопливий світ мови, де кожне слово – це нова можливість для відкриття. У квесті чекали цікаві завдання, де треба було показати свою мовну кмітливість та здібності. Учні розгадували головоломки, відповідали на запитання та досліджували цікаві факти про нашу мову та культуру. Сертифікат організатора класного керівника Бондар Ніни Іванівни підтверджує, що вона була організаторкою шкільного етапу мовного онлайн-квесту, завдяки чому виховувала в учнів патріотизм, національну гордість, любов до рідного краю та повагу до української мови. 6 учасників отримали Дипломи переможців. Вітаємо їх та бажаємо подальших творчих звершень.

11:49 06.03.2024

Психологічне та фізичне благополуччя особистості . Кібербулінг. Як убезпечити себе

  З учнями 2-Б класу відбулося заняття на тему : " Психологічне та фізичне благополуччя особистості . Кібербулінг. Як убезпечити себе".  Захід провели: практичний психолог Сміщенко Світлана Станіславівна, логопед  Кінзерська Дарина Михайлівна.        Учням розповіли про види  кібербулінгу, його основні ознаки та прояви в оточенні, наслідки, які можуть виникнути. Уточнили, що він відбувається частіше в соціальних мережах на платформах обміну повідомленнями, ігрових платформах та мобільних телефонах. Це неодноразова поведінка, спрямована на залякування, провокування гніву чи приниження тих, проти кого він спрямований.  Кібербулінг залишає цифровий слід – записи, котрі можуть слугувати доказами, що дозволять зупинити цькування.       Цікава, плідна розмова, співпраця з дітьми є запорукою безпечного навколишнього середовища школярів, її фізичного та психологічного благополуччя. Адже діти - це наше майбутнє і профілактична робота сьогодні, стане важливою цеглинкою достойного життя дитини завтра.

11:02 06.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено