A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Навчальна екскурсія у центральну бібліотеку разом із волонтерськими подарунками

    З нагоди дня народження письменниці Лесі Українки учні 4-А класу разом з класним керівником Ніною Іванівною Бондар відвідали центральну бібліотеку. Для них було проведено поетичну годину "Її душа озветься у віршах і піснях". Бібліотекар розповіла про життя і творчість видатної поетеси, провела вікторину: "Як добре ви знаєте Лесю Українку?". Виразно прозвучали поезії у виконанні учнів. Також усі присутні ознайомилися з книжковою виставкою "Її душа дзвенить добром".

08:46 26.02.2024

Українська рідна мова – барвінкова, калинова, солов’їна

    Наша здатність спілкуватися між собою зрозумілою мовою в більшості випадків відіграє величезну роль для нас. Мова та її варіанти не лише слугують інструментом комунікації, але також розкривають перед нами широкі можливості. Людина виростає в атмосфері своєї рідної мови настільки, що вона стає необхідною частиною її особистості.

20:26 21.02.2024

Плекаємо рідну мову

     Міжнародний День рідної мови – подія, яку відзначають щороку 21 лютого.  Проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО 17 листопада 1999 року.  Запроваджено з метою захисту мовної і культурної багатоманітності. Це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною великого, гордого, нескореного народу, посіяти у серці зернини любові до рідної мови. Це свято об'єднує українців в одну велику родину. Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова — це історія народу, його світогляд. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Знати, берегти рідну мову – обов’язок кожної людини. Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті народів.

18:54 21.02.2024

День рідної мови в ліцеї

     З нагоди  відзначення Міжнародного дня рідної мови вихователями групи продовженого дня Шерстяк В.О., Гречиною Г.В., Король Л.А. з вихованцями проведено цікаві та змістовні виховні заходи, на яких розкрито багатство та милозвучність рідної мови.  Діти брали активну участь у різноманітних іграх "Ромашка", "Мовний ланцюжок",  "Правильно  неправильно", "Битва синонімічних рядків", "Швидкісний експрес", відгадували загадки про мову, вивчали прислів’я, скоромовки, ребуси, кросворди, складали свої перші вірші.

18:43 21.02.2024

Флешмоб "Українська - це мова єднання"

      Мова має значення, особливо зараз. Це та рушійна сила, яка об'єднує українців. Це  один з елементів національної ідентичності  народу. Вороги, знищуючи нашу державність, передусім "дбають" про знищення української мови, історії, культури.  Саме тому на тимчасово окупованих територіях відразу змінюють назви населених пунктів на російські, спалюють українські книги, вилучають нашу мову зі шкільних програм.

18:23 21.02.2024

Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

     20 лютого виповнюється десять років з трагічних подій на Майдані Незалежності в Києві. У цей день ми згадуємо та вшановуємо сміливість, жертовність та патріотизм Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за майбутнє України.

16:37 20.02.2024

Важлива та надихаюча благодійна допомога для наших Захисників

     В нашому ліцеї проходила акція "Милосердя", до якої долучилися всі учасники освітнього процесу: адміністрація, педагогічний та батьківський колективи, учні учнівського самоврядування «Відродження» та класні колективи. Були зібрані надзвичайно важливі речі, які необхідні для підтримки наших мужніх воїнів: засоби гігієни, продукти швидкого приготування, запашна випічка, яку приготували працівники нашої кухні, чай, кава, печиво, домашня консервація, мед, яблука. А також, діти своїми руками виготовили обереги для підтримки наших воїнів. Учні згуртувалися з метою підтримки наших Героїв, які невтомно захищають Херсонщину в ці важкі часи. Діти не просто передали матеріальну допомогу, а своїм вчинком показали, що ми не маємо права втрачати віру і всі разом повинні робити все можливе задля підтримки наших військових й надалі, адже від цього залежить існування нашого народу. Адже благодійні справи завжди повертаються до людини сторицею, а добрий вчинок уособлює в собі любов, турботу, добро. Нехай ця єдність і взаємопідтримка буде найпотужнішою зброєю в наших руках і надасть сил нашим Героям боротися за наше мирне і незалежне майбутнє. Слава Україні! Героям Слава!

08:38 17.02.2024

День святого Валентина

Щорічно весь світ святкує День Святого Валентина. Багато хто любить це свято, даруючи подарунки, і хоче просто провести мило та чудово цей день. День святого Валентина – це чудове свято, аби сказати близькій людині про свої почуття, висловити вдячність чи продемонструвати прихильність.

14:42 16.02.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено