A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Година спілкування в місцевому краєзнавчому музеї до Дня Соборності України

    22 січня українці відзначають День Соборності України. Саме цього дня на Софійському майдані, в Києві, було проголошено Акт Злуки УНР і ЗУНР. Офіційно це свято  встановлено Указом Президента України "Про День Соборності України" від 21 січня 1999 року. Учні 10-А класу, разом із вчителем історії Валентиною Леонідівною Супрун здійснили екскурсію до місцевого краєзнавчого музею. Директор музею, Олександр Йосипович Тютюнник розповів учням про історичні події того часу, про причини та наслідки возз'єднання українських земель. Також десятикласники отримали цікаву інформацію про те, з яким захопленням  жителі нашого міста відреагували на проголошення соборності українських земель. Олександр Йосипович у своїй розповіді звернув увагу на значенні Акту Злуки для сьогодення. Адже цей документ проголосив на увесь світ про неподільність українських земель, єдність українського народу, став дороговказом для сучасної суверенної України.

09:42 22.01.2024

КОНКУРСНИЙ ВІДБІР ПОСІБНИКІВ ТА ПІДРУЧНИКІВ ДЛЯ 2 КЛАСУ

На виконання листа Міністерства освіти і науки України від 04.01.2024 №1/18679-23 «Про забезпечення виконання наказу МОН від 02 жовтня 2023 року №1184 (зі змінами)» інформуємо про проведення конкурсного відбору підручників та  посібників для 2 класу закладів загальної середньої освіти.

14:01 21.01.2024

Фото-челендж "Майоріє прапор України"

   Відповідно до наказу Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради від 11.01.2024 № 15 «Про підготовку та відзначення Дня затвердження Державного прапора України» та з метою формування в учнівської молоді почуття національної гідності, патріотизму, причетності до історії і сьогодення України, активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті країни, учні нашого ліцею активно долучилися до обласного фото-челенджу «Майоріє прапор України!».

14:11 19.01.2024

УЧАСТЬ В УЧНІВСЬКІЙ КОНФЕРЕНЦІІ «СЛАВНІ УКРАЇНЦІ РОДОМ З ЧЕРКАЩИНИ»

 Відповідно до плану роботи  відділу освіти щодо заходів  відзначення 70-річчя утворення Черкаської області 11 січня в режимі онлайн відбулася учнівська конференція «Славні українці родом з Черкащини» до якої долучились  учні та вчителі нашого ліцею.

11:37 15.01.2024

Конкурс "Новорічні дива"

      У нашому ліцеї навчаються талановиті діти, які не тільки опановують ази наук, але й відвідують інші дитячі заклади та беруть участь у різних конкурсах. Хочеться розказати про успіхи учениці 4-А класу Охоти Анни. Вона після уроків іде у мистецьку школу танцювати та малювати. Разом із танцювальним колективом отримує чергові нагороди. А от Диплом лауреата 1 премії в номінації "Образотворче мистецтво І вікова категорія" за твір "Новорічні дива" отримала індивідуально. Це її перша участь у ІІІ Всеукраїнському двотуровому фестивалі - конкурсі мистецтв "Новорічні дива".   

11:38 09.01.2024

СЕРТИФІКАЦІЯ-2024: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ

Уже за два тижні (з 15 до 30 січня 2024 року) учителі початкових класів, а також учителі математики, української мови і літератури, історії та громадянських дисциплін базової середньої школи зможуть зареєструватися для проходження сертифікації 2024 року.

09:49 09.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено