A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

6 травня - День розмальовки

Дата: 05.05.2023 08:42
Кількість переглядів: 93

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: карта та текст

На зображенні може бути: текст

Можливо, це малюнок: текст

Розмальовка – це контурний малюнок, який потрібно заповнити, надавши йому остаточний вигляд.

А ви знаєте, що розмальовка впливає на розвиток особистості?

Розмальовка розвиває не тільки дрібну моторику пальців, а і безпосередньо впливає на розвиток мовлення. І ця залежність встановлена, обґрунтована і доведена вченими:

🔸Розвиток посидючості й акуратності.

Дитина все більше приділяє уваги тому, що штриховане тільки в рамках намальованого зображення, зажадає більшої старанності і більшої зосередженості. У молодшому дошкільному віці діти – справжні непосиди. Але до більш старшого віку посидючість зростає. Діти розфарбовують не двома-трьома кольорами, а використовують більшу кількість кольорів і відтінків. Чому так важливо підбирати складність розмальовки з віком дитини? Тому що кожна людина любить бачити плід своєї праці в завершеному вигляді. Тільки закінчена справа додає сил на нові звершення, мотивує до подальшого розвитку. Якщо дитина тягнеться до більш складного розфарбовування, ретельно підбирайте розмальовки з якими дитина впорається самостійно.

🔸Навчання.

Коли дитина по-справжньому полюбить розмальовки, можна пропонувати вже більш складні картинки зі змістом. З цього моменту діти можуть не просто розвивати моторику, займаючись з розмальовками, але і пізнавати щось нове для себе. Розфарбовування картинок допоможе краще запам'ятовувати і засвоювати нову інформацію не тільки на слух, але і в кольоровому режимі.

🔸Розвиток уяви.

Під час розфарбовування дитина перебуває у творчому польоті. Здавалося б, про що фантазувати, коли все вже намальовано? Але це тільки на перший погляд. Дитині дана лише відправна точка, а яким буде кінцевий результат залежить тільки від нього. Вибір кольорів, акуратність штрихування допомагає розвитку естетичного смаку маленького художника. Крім того, ніхто не стане перешкоджати, якщо малюк вирішить додати до малюнка ще ряд своїх деталей. Несподівані рішення, незвичні поєднання, дії, які перевищують очікування, повинні заохочуватися батьками.

🔸Розслаблення.

Розмальовки допоможуть дитині заспокоїтися, забути про всі тривогоги та неприємності, з якими вона зіткнулася протягом дня.

Діти із великим задоволенням малюють разом із батьками. Не втрачайте нагоди і можливості такого спілкування.

Діставайте кольорові олівці та розфарбовуйте милих сов, фантастичні рослини та неймовірні квіти. Не обмежуйте політ фантазії! І нехай розмальвки надихають вас на позитив і стануть традиційним сімейним дозвіллям, яке об‘єднує вашу родину.

До вашої уваги чудова добірка розмальовок для дорослих і дітей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено