A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Вчимося бути батьками

Дата: 29.11.2022 10:44
Кількість переглядів: 32

Ми всі живемо в напружений насичений час, і наші життя сповнені нескінченних турбот. А якщо ви батьки, то й поготів. Але справа в тому, що хороші батьки – це не ті, хто за день встигають зробити багато справ, а ті, у кого діти виростають щасливими.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст

Можливо, це зображення в мультиплікаційному стилі (дитина, собака та текст) На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст «як говорити, щоб дгти нас слухали як слухати, щоб дгти 3 нами говорили свнадо адель фабер елейн мазлёш»

Можливо, це зображення в мультиплікаційному стилі

1. З того моменту, як ви принесете немовля додому з пологового будинку, обов’язково якомога частіше тримайте його на руках, торкайтеся до нього, робіть масаж.

Позитивний вплив контакту шкіра-до-шкіри складно переоцінити. Тому не нехтуйте кожною можливістю доторкнутися до новонародженого – це найкраще, що ви можете йому дати в плані виховання в цьому віці.

2. Будьте грайливими з більш старшою дитиною.

Коли малюк трохи подорослішає, грайте з ним у веселі ігри, дурійте, танцюйте разом, малюйте, збирайте конструктори і т.д.

3. Зробіть обійми невід’ємною частиною вашого повсякденного життя.

У недавньому фільмі «Тролі» головні герої носили годинник з будильниками, які щогодини нагадували, що прийшов час обніматися. Беріть приклад з добродушних тролів і не забувайте обіймати своїх діток. Наприклад, візьміть за правило робити це в певні моменти дня, наприклад, перед відходом до школи, після повернення зі школи і перед сном.

4. Навіть дисциплінуючи дитину, демонструйте свою прихильність.

Коли ви говорите дитині про те, що вона щось зробила неправильно або некрасиво себе повела, покладіть руку їй на плече і в кінці розмови обійміть, щоб показати, що навіть якщо ви не задоволені її вчинком, то все одно її любите.

Наостанок зауважимо, що навіть з ласкою потрібно бути обережним, щоб не переборщити і не “задушити” нею своїх дітей. Поважайте їх індивідуальний рівень комфорту і пам’ятайте, що на кожному етапі дорослішання потреби дитини змінюються, а значить свій підхід ви теж повинні переглядати і підлаштовувати під них.

Ця чудова добірка книг, для батьків та сімейного читання, вам у поміч.

Все в наших руках. Цінуймо кожну хвилину життя, і будьмо щасливими кожного дня!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено