A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

День чаю

Дата: 19.12.2023 11:31
Кількість переглядів: 126

   Міжнародний день чаю, як неофіційне свято, відзначається щорічно 15 грудня. Учні 4-А класу від вчителя Н.І. Бондар дізналися про його історію виникнення і вирішили у класі провести чаювання, заодно і довідатися деякі цікаві факти із презентації. Ось деякі з них. Слово «чай» прийшло до нас із китайської мови і в перекладі означає «молодий листок». Цей найпопулярніший напій найбільше вживає Англія. Вирощують чайні вічнозелені рослини у Індії, Шрі-Ланці, Китаї та Японії. У висоту досягають до 10 метрів та рости можуть до 100 років. Цікаво, що пакетики раніше були з шовкової тканини. Чай допомагає засвоєнню їжі і допомагає травленню. Найпівнічніша ділянка у світі, де почали експериментально вирощувати чай в Україні, це на Закарпатті.

  Дітям було цікаво розповідати про свої сімейні традиції пиття чаю. А скільки різноманітних сортів побачили вони! Тут і ромашка, і калина, і липа, і м’ята, і фрукти. А ще приємніше було пити із своїх власних чашок, які учні принесли з дому.

   Учні із цікавістю працювали у малих групах і виконували завдання, де потрібно було розв’язати задачу, знайти рослини, із яких заварюють чай, розфарбувати чайник. Традицію пити  чай діти запам’ятають на довго і просять повторити ще раз.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено