A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Година спілкування з елементами тренінгу "Не стань жертвою торгівлі людьми"

Дата: 03.12.2021 12:45
Кількість переглядів: 72

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну.

Тому, з метою підвищення рівня знань учнів щодо поняття «торгівля людьми», прав та свобод громадян, державних та міжнародних документів про боротьбу з торгівлею людьми, усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорення причин, форм та ознак цього явища та про те, яким чином убезпечити себе від потрапляння до рук торгівців людьми, що є важливим в попередженні поширенні цього явища, у нашому закладі практичним психологом В.С.Ярошинською, педагогом організатором С.В.Павлюк та вчителем інформатики О.В.Олійник, було проведено  годину спілкування з елементами тренінгу «Не стань жертвою торгівлі людьми» з учнями 11 класу.

Старшокласники звернули увагу на питання : актуальні дані по торгівлі дітьми; поточні загрози, пов'язані з торгівлею людьми; що робити, якщо потрапив у біду; профілактика торгівлі людьми в Україні, виклики сьогоденню. Учні мали можливість ознайомитись із формами трудової експлуатації, правилами безпечного виїзду за кордон. Поінформовано про установи та організації, куди можна звернутися в разі потрапляння в трудове рабство. Також наголошено на тому, що може зробити кожен, щоб запобігти торгівлі людьми. На завершення – з учнями проведено анкетування „Торгівля людьми – найжахливіша форма злочинності”

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено