A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Ментальне здоров'я - невід'ємна частина щасливого життя дитини

Дата: 12.03.2024 13:05
Кількість переглядів: 39

  

Ментальне здоров’я є невід’ємною частиною щасливого життя дитини, яка реалізує свої творчі здібності, і  є важливим для втілення бажань, реалізації цілей, доброго фізичного самопочуття.

  Психічно здорова дитина може  керувати емоціями, здатна спілкуватися і будувати стосунки з іншими, розвиватися й навчатися, позитивно оцінювати  себе, приймати власні тверді рішення, нормально адаптуватися до нових умов життя.

Збереження ментального здоров'я здобувачів освіти  - це один із найважливіших напрямків  роботи в 2023-2024 навчальному році. У цьому контексті важливим є створення психологічно безпечного освітнього середовища, що  позитивно впливатиме на психоемоційний стан усіх учасників освітнього процесу та підвищить результативність і якість роботи. Піклування про ментальне здоров'я  стає звичною відповідальністю кожного.

   Спеціалістами ліцею №3 вкотре  проведено особливі  заняття з арт-терапії, метою яких стала можливість відпочити від навчання та виразити свої емоції, творчі здібності через мистецтво, знайти внутрішню гармонію. 

     Це ще раз вказує на важливість збереження ментального здоров'я ліцеїстів, адже в стані позитивних емоцій, які дитина пізнає під час творчості, можна протистояти життєвим негараздам.

                                                                

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено