A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

ДУШІ МЕЛОДІЯ ЖИВА

Дата: 22.03.2024 14:39
Кількість переглядів: 101

    Із 16 до 22 березня у нашому закладі проходив  Національний тиждень читання поезії. Це дало   можливість ліцеїстам доторкнутись до поетичного слова.  

     З нагоди відзначення 21 березня Всесвітнього дня пое́зії вчителькою української мови і літератури Валентиною Василівною Колісник проведено виховний захід «Ріки незмінно течуть додому», на якому учні-читці декламували вірші Тараса Шевченка, Василя Симоненка, Василя  Стуса, Ліни Костенко. Також  вдосконалювали  навички виразного читання творів різних жанрів митців поезії, розвивали творче мислення, виховували любов до рідного краю, вдячність воїнам-патріотам ЗСУ.

   По-особливому учні 7-А декламували вірші Валентини Колісник, яка своєю творчістю проникає в таємниці дитячої душі. ЇЇ  поезія - унікальна і цінна, надихає, розчулює. У ній ми знаходимо щось близьке і зрозуміле, і складається з цілком звичайних слів, які ми чуємо щодня. Творчість саме і полягає у тому, щоб знаходити новий, неповторний, ніким ще не випробуваний спосіб поєднання слів, який вражає читача і слухача, знаходить шлях до дитячої душі, залишає у ній слід, змінює щось назавжди.

   Щирим словом Валентина Колісник  розповідає про цілком знайомі, буденні речі, розкриваючи  їх по-новому. Власні вірші  Валентина Василівна присвятила і спогадам про рідний дім, які продекламувала своїм вихованцям.

   Поезіями «Я мову свою величаю»,  «Про Україну«, «Моя земле»,  «Дорога додому», «Приїжджаю в село», «Мій дім», «Ріки незмінно течуть…» В.В. Колісник схвилювала присутніх спогадами свого далекого дитинства...

    Зустріч залишила приємні емоції та вдячність педагогу за виховання  в учнівської молоді почуття патріотизму, любов до рідного краю, батьків та поетичного слова. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено