A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Величне слово Кобзаря

Дата: 07.03.2024 14:49
Кількість переглядів: 165

    Творчість Т.Г. Шевченка внесла в українську літературу багатство тем і жанрів, прилучила  її до кращих  досягнень  світової культури. Шевченко відіграв важливу роль також і в розвитку нашої мови: його поезії стали основою норм української  літературної мови. Великий народний поет увібрав від загальнонародної  мови найбільш істотне і яскраве і розкрив у своїй творчості багатство, гнучкість, милозвучність українського слова. 6 березня учителем української мови та літератури Жуковською Н.В разом з учнями 6-А класу було проведено тематичний урок "Багатство прикметникових форм у поезіях Тараса Шевченка." Шестикласники визначали граматичні ознаки цієї частини мови у назвах поезій, відновлювали прикметники в уривках творів з "Кобзаря", удосконалювали орфографічні навички (подвоєння у прикметниках, не з прикметниками, правопис складних прикметників) на матеріалі поезій Шевченка.

   7 березня учні 5-Б та 6-А класів підготували літературно-мистецьку композицію "Уклін тобі, Тарасе". Учні пригадали важливі етапи життя поета, щиро і проникливо звучали Шевченкові поезії.                                                           

   Полум'яне слово Великого Кобзаря є не лише символом волелюбності та нескореності нації, віковічної  боротьби українського народу за свою незалежність, а й окрасою нашої мови, джерелом вивчення її краси та багатства.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено