A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Ще довго сіятиме світу Чорнобиль біль і самоту…

Дата: 26.04.2024 14:49
Кількість переглядів: 59

   26 квітня 2024 року відзначаються 38-мі роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Причиною катастрофи прийнято вважати стрибок напруги в мережі, який викликав два вибухи.. Сумарна радіація ізотопів, викинутих у повітря після аварії в Чорнобилі, була в 30-40 разів більшою, ніж при вибуху атомної бомби в Хіросімі. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. Відтоді в цю дату в Україні щорічно вшановують усіх людей, хто загинув або постраждав від цієї катастрофи, а також ліквідаторів наслідків аварії.

  Вчителі Пига Л.А. та Коляденко Г.С. разом з учнями 4-Б класу провели урок пам’яті  на тему  «Чорнобиль – біль і скорбота України». Четвертокласники підготували та презентували повідомлення про Чорнобильську трагедію, працювали в групах над основними цифрами  та фактами трагедії.  Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих ліквідаторів, хто першими став до нерівного бою з невидимим ворогом та запалили свічку надії, щоб подібна катастрофа не повторилася знов.

   Дякуємо за подвиг, і вічна пам`ять героям, що віддали своє життя у боротьбі з цією техногенною катастрофою! І пам`ятаймо, що людське життя – безцінне, і будь-які експерименти та наукові впровадження перш за все мають бути безпечними для людства, для нашого майбутнього, для життя на планеті Земля.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено