A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

День любителів природи

Дата: 18.04.2024 15:05
Кількість переглядів: 166

 
Краса природи – це одне з джерел, що живить доброту, сердечність і любов.
В. О. Сухомлинський
   

    Земля – колиска людства. Вона носить на собі океани, хмари та їхні тіні, розкривається джерелами, пускає в небеса птахів, вбирає в себе всі сніги і дощі, дає всьому живому життя. На жаль, сьогоднішні події негативно впливають і приносять біди не лише людям, а і всьому живому на планеті. Сьогодні, як ніколи, природа потребує нашої турботи і підтримки, дбайливого і бережного ставлення. 
   І саме тому, напередодні Всесвітнього Дня Землі та Всеукраїнського Дня довкілля в рамках Тижня початкової школи було вирішено зробити у четвер День любителів природи. А так як зелений колір є символом природи і молодості, надії на злагоду, мир і спокій, молодші ліцеїсти прийшли у зеленому вбранні. Всі заходи були спрямовані на формування екологічної культури учнів та усвідомлення себе, як маленької частини природи.
   1-А  провели вікторину "Ми любимо природу", читали аудіо - оповідання В. Сухомлинського про природу та виконували завдання в читанках-розмальовках. Учні 1 - Б класу впродовж тижня досліджували природу рідного краю. За допомогою лупи знайшли комах, які заховалися на шкільному стадіоні. Посадили насіння рослин і дослідили, які умови потрібні для їхнього росту. Це так цікаво і захоплююче: спостерігати, досліджувати, робити самому висновки.

   У 2-А у День любителів природи провели вікторину "Ми любимо природу" та "Друзі наші менші". Учні 2-Б класу грали у дидактичні ігри "Визнач зайве слово", "Правила поведінки у природі", провели групову роботу "Читанка- розмальовка" та виконували  "Руханку з рослинами".

   Загадкова вікторина «Друзі наші менші» була проведена у 3-А клас. Ліцеїсти 3 -Б класу ознайомилися з творами В. Сухомлинського  Незважаючи на погодні умови учні 3 - Б класу здійснили віртуальну подорож у дивовижний світ природи. З великим задоволенням вони читали оповідання видатного українського педагога, публіциста, письменника, поета В.О. Сухомлинського про природу. Чарівна скатертинка  показувала дітям напрямок руху та назву твору. А четвертокласники виготовляли двигун, який працює на воді. Зараз такий пристрій використовують для поливання газонів. Так як цей двигун працює на водяній енергії, він є екологічно чистим засобом.

  Учні ГПД 2 класів прийняли участь в виховному заході "Природа - наш дім, а ми - господарі в нім''. Розгадували: загадки- метаграми, загадки - шаради, загадки -жарти. З головоломки ,,Танграм" складали звірят, продовжували прислів'я, з цеглинок Лего складали птаха лелеку. Учні ГПД  третіх класів разом із вихователем Шерстяк В.О. виконували творчі завдання вікторини "Тварини України", відгадували філворд "Нежива природа", заповнювали таблицю "Якою буває вода?"
   Сьогоднішніми заходами ми намагалися підвищити рівень свідомості дітей в питаннях, що стосуються збереження довкілля. Кожному з нас потрібно почати з себе, душею відчути єдність з природою. Станьмо розумними господарями на своїй землі і пам’ятаймо, що забруднення природи, як ланцюгова реакція, може призвести до екологічної катастрофи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено