A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 15.12.2023 15:20
Кількість переглядів: 53

       Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

     Цей день ми згадуємо їх – тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі. Попри величезну ціну, яку довелося заплатити, самі ліквідатори-чорнобильці нерідко називають 14 грудня святом.

    До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в нашому ліцеї були проведені виховні заходи: книжкова виставка в бібліотеці "Стежками Чорнобильського лиха", інформаційна виставка «Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС» ", години спілкування "Чи завжди атом мирний?!", "Чорнобиль – біль України", "Чорнобиль - біль планети, Чорнобиль - біль віків", "Наслідки аварії».

    Адже, пам’ятаючи про ці сторінки історії, ми ніколи не повинні забувати героїзму пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, представників усіх професій і всіх народів, котрі брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

    Ці люди першими прийняли удар нечуваної небезпеки, зупиняли її ціною власного здоров’я. Їхній подвиг навічно закарбовано в пам’яті українського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено