A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

День казки

Дата: 20.03.2024 16:26
Кількість переглядів: 17

   Немає, мабуть, на Землі  дитини, яка б не любила казок, які  змалку повчають  малюків уявляти та мріяти, радіти й сумувати, бути  сміливими, мудрими, прагнути  до справедливості, усвідомлюючи, що Добро завжди переможе Зло.

   «Забута казка – це золоте намисто, яке впало на морське дно» – кажуть старі люди. Чи задумувались ви над тим, чому живуть і не вмирають народні казки! А безсмертні вони тому, що в них живе і не вмирає сам народ, казки упродовж віків були і залишаються чарівними провідниками доброти і милосердя. Гортаючи сторінки улюблених казок, ви зрозумієте, що казки – то наші великі вчителі, що спочатку виховують, а потім розважають.

   Дитинство поділяє дійсність на життя та казки. У дитинстві всі – справжнє. І казки – теж справжнє, якщо вони допомагають жити і якщо в них віриш.

   Казка розповідається не для того, щоб приховати, а для того, щоб відкрити, сказати на всю силу, на весь голос те, що думаєш.

  З нагоди  відзначення 20 березня Всесвітнього дня казки  для вихованців ГПД  нашого ліцею цікаво й пізнавально  вихователями Гречиною Г.В.  та Король Л.А.  проведено захід «До нас у гості КАЗКА завітала», "Світ казок".

  Діти інсценізували українські народні казки дитинства «Ріпка», "Вовк та семеро козенят", перевтілювались у різних  казкових героїв, брали участь у вікторині «Впізнай казку», допомагали  героям визначати, з якої казки предмети, знаходили та виправляли помилки у реченнях з творів. Найактивніше вихованці відгадували назви казок за їх сюжетом. Також діти брали активну участь в розгадуванні ребусів, кросвордів, загадок. День казки запам’ятався дітям добрим настроєм, сміхом, емоціями! 

   Прочитайте, подивіться, послухайте, розкажіть в цей день казку – і чудес у світі додасться.

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено