A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

День математики

Дата: 17.04.2024 17:10
Кількість переглядів: 178

  "Дайте дитині радість розумової праці, радість успіху в навчанні"                              

Василь Сухомлинський

    Сьогодні в ліцеї для  учнів початкової школи проведено нетрадиційно день  математики - Цариці наук. Слово математика  виникло в Давній Греції приблизно у п’ятому столітті до нашої ери і означає «навчання – знання, отримані через роздуми». Це одна з найдавніших наук світу, яка була ще задовго до походження письма. Якщо спочатку математика мала на меті допомогти у пошуку істини, то згодом вона розвинулась до складної багатогранної науки, без якої жоден із нас не уявляє свого життя. І тому її колір червоний. Колір величності, розуму, логіки... Всі учні 1-4 класів сьогодні працювали в команді, розвивали логічне мислення, пам'ять, пізнавальний інтерес, творчу активність та допитливість, закріплювали вміння застосовувати математичні знання на практиці. Під час проведення різноманітних видів роботи педагоги формували кмітливість, бажання поповнювати запас своїх знань, бути відповідальними і ерудованими.

    Учні 1-А класу (Артюшенко В.В.) брали активну участь у математичній вікторині від тітоньки Сови, виконали цікаві завдання «Казкова математика». Учні 1 - Б класу (Жаборовська І.А.) допомогли Буратіно пройти математичний лабіринт. Скуштували смачного морозива, вставивши пропущені числа, а потім вказали маршрут равликові, щоб він потрапив у столицю математики.

    Вихованці  2-А класу ( Арсенюк О.В.) розв'язували завдання вікторини «Математика-цариця наук». Діти 2- Б класу (Антонюк Н.І.) переглянули відео-казку про геометричні фігури, працювали в групах «Віднови рівності», обчислювали вирази в «Математичній піцерії».  

    Учні  3-А класу ( Кисіль Р.П.)  активно працювали  над завданнями вікторини від тітоньки Сови. Учні 3-Б класу  (Паламарчук Н.О.) виконали групову роботу, використовуючи прийом «Кубик Блума», цікаві математичні завдання пані Логіки (робота в парах і групах), виготовили поробку «Таблиця розрядів і класів».

    Ліцеїсти 4-А класу (Бондар Н.І.) із «Щоденних 3»  самостійно виконували вирази з іменованими числами, розфарбовували малюнки, розв'язували рівняння, щоб дізнатися, у який день квітня відзначають Міжнародний день книги. А учні  4-Б відгадували математичні цифрові загадки «Великоднє шифрування», де учні в парах виконували обчислення і за допомогою коду розшифровували слова на Великодню тематику «З якого регіону писанка»- обчислювали вирази і розшифровували назву регіону України, у якому характерний даний орнамент великоднього яйця; знайомилися в групах з визначними подіями розвитку української мови в цифрах. 

    Учні ГПД других  класів разом з вихователем Король Л.А. розгадували ребуси, читали тексти «Казкова математика», грали в  математичні ігри. День пройшов цікаво, насичено та змістовно. Вчителі продемонстрували компетентності щодо  впровадження інформаційних технологій, показали свою майстерність під час проведення математичного дня. Вчителі та їх вихованці відчували радість та задоволення від проведеної роботи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено