A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Українська рідна мова – барвінкова, калинова, солов’їна

Дата: 21.02.2024 20:26
Кількість переглядів: 47

    Наша здатність спілкуватися між собою зрозумілою мовою в більшості випадків відіграє величезну роль для нас. Мова та її варіанти не лише слугують інструментом комунікації, але також розкривають перед нами широкі можливості. Людина виростає в атмосфері своєї рідної мови настільки, що вона стає необхідною частиною її особистості.

    Мовну ідентичність нашої солов’їної намагалися ліквідувати більше, ніж будь-яку іншу мову. Як стверджує Ліна Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирають мову». Українці, 21 лютого вітають своїх рідних та друзів з Днем рідної мови — української мови, маючи на меті віддати їй шану, зберегти єдність та міцність українського народу, які починаються саме з мови.

   Сьогодні, у Міжнародний день рідної мови, учителем  3-А класу Р.П.Кисіль проведено урок з української мови "Мова наша калинова", присвячений Міжнародному дню рідної мови. Діти написали диктант "Наша рідна мова". Працювали над прислів'ями, відгадували загадки, складали речення про Україну і про рідну мову. Учні переглянули  відеопрезентацію, а в кінці уроку склали сенкан про рідну мову.

    Вчителем В.В. Артюшенко в 1-А класі  проведений захід до Дня рідної мови "Кожному миле його рідне слово". Діти переглянули казку про українську мову, взяли участь в інтелектуальній грі "Знавець рідної мови'', а літературні хвилинки посприяли в виконанні цікавих і повчальних конкурсних завдань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено