Юні дослідники
Чому яблука після розрізання темніють? Чи можна цьому зарадити?
Щоб це дізнатися, учні 3- Б класу разом з учителем Пигою Людмилою Андріївною на уроці я досліджую світ провели дослідження "Врятуймо яблука".
Діти на 10 хв занурювали шматочки яблук в різні розчини: молоко, цукровий, содовий, з лимонною кислотою, медом, вітаміном С, сіллю та простою водою. Вийнявши шматочки з розчинів, досліджували, наскільки кожен шматочок потемнів. А ще пробували кожний на смак.Свої враження і спостереження учні занотовували у спеціальні таблиці. За результатами дослідження зробили висновок,що найкраще зберігає колір і смак вітамін С, а мед, хоч шматочки трішки потемніли, додає неймовірного смаку!
Експеримент проходив весело і цікаво. Діти запевнили, що поділяться з рідними, як можна вберегти яблуко від потемніння, щоб не викидати даремно ці фрукти.