A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Юні дослідники

Дата: 05.10.2022 10:07
Кількість переглядів: 173

Чому яблука після розрізання темніють? Чи можна цьому зарадити?

Щоб це дізнатися, учні 3- Б класу разом з учителем Пигою Людмилою Андріївною  на уроці я досліджую світ провели дослідження "Врятуймо яблука".

Діти на 10 хв занурювали шматочки яблук в різні розчини: молоко, цукровий, содовий, з лимонною кислотою, медом, вітаміном С, сіллю та простою водою. Вийнявши шматочки з розчинів, досліджували, наскільки кожен шматочок потемнів. А ще пробували кожний на смак.Свої враження і спостереження учні занотовували у спеціальні таблиці. За результатами дослідження зробили висновок,що найкраще зберігає колір і смак вітамін С, а мед, хоч шматочки трішки потемніли, додає неймовірного смаку!

Експеримент проходив весело і цікаво. Діти запевнили, що  поділяться з рідними, як можна вберегти яблуко від потемніння, щоб не викидати даремно ці фрукти.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено