A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Єдиний скарб у тебе-рідна мова

Дата: 25.10.2023 12:26
Кількість переглядів: 81

     Мова для народу є його скарбницею, живою схованкою людського духу. Рідна мова утворює невидимий зв'язок між усіма поколіннями минулого та майбутнього. Мова є, була і буде для українців символом свободи. Рідна мова- це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається рідною та зрозумілою на все життя. Людина може знати дві, три або більше мов, але рідною залишається рідною та зрозумілою на все життя материнська мова.  

    27 жовтня відзначається День української писемності та мови. З нагоди цього свята у 2-Б класі вчителем Н.І. Антонюк було проведено виховну годину. Діти ознайомилися із значущістю української мови у житті людини, слухали та читали вірші про рідну мову, переглянули тематичне відео, виконували мовленнєві завдання з цеглинками LEGO.

   Була проведена тематична гра «Хмаринка», робота в групах «Збираночка», складали вірші методом «Незакінчених тез». Також діти намалювали тематичні малюнки. Під час проведення виховного заходу учні отримали безліч позитивних емоцій та розвинули бажання берегти та плекати рідну мову.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено