A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ УРОК ЄДНОСТІ: ЯК НЕ ВЕСТИСЯ НА МАНІПУЛЯЦІЇ ТА ЗАЛИШАТИСЯ ЗГУРТОВАНИМИ

Дата: 05.10.2023 15:48
Кількість переглядів: 27

   

       6 жовтня о 12 годині відбувся Всеукраїнський урок єдності, до якого долучилися учні нашого ліцею, у ході якого дізналися, як протидіяти соціальним стереотипам, хто такі боти та тролі, як розумно споживати інформацію і не вестися на маніпуляції. 

     Всеукраїнський урок з медіаграмотності проведуть не вперше. За ініціативи «Фільтр» захід уже проводили 16 лютого 2022 року. Тоді до події долучилося багато учасників з усієї країни. А тема актуальна і сьогодні — як не піддаватися маніпуляціям та протидіяти дезінформації.

     «В умовах російсько-української війни медіаграмотність — це питання ледь не національної безпеки. Для Міністерства освіти і науки це важливо ще й у контексті розвитку реформи Нової української школи, яка закладає засади компетентнісного навчання. Становлення медіаграмотного учнівства — це одне із пріоритетних завдань цієї реформи. Тож цей урок — чудова нагода для учнів, батьків, учителів обʼєднатися в символічному акті для того, щоби розвивати навички критичного мислення й медіаграмотність», — сказав Ігор Хворостяний, генеральний директор директорату шкільної освіти МОН.

     Як зазначають організатори, ініціатива має на меті підвищити рівень стійкості українців до пропаганди та вдосконалити навички критичного мислення в дорослих і дітей.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено