A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

День ментального здоров'я

Дата: 10.10.2023 16:12
Кількість переглядів: 113

Психічне здоров'я так само важливо,

як і ... фізичне здоров'я,

і ​​воно заслуговує на таку ж якість підтримки.

Кейт Міддлтон

         

    Всесвітній день психічного здоров’я (World Mental Health Day) або День ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня. День ментального здоров'я - це ініціатива, спрямована на підвищення уваги до питань ментального здоров'я та психічного благополуччя людей і є важливою складовою психофізичного розвитку здобувачів освіти, що поєднує здоровий дух, гарне фізичне самопочуття та психіку людини із соціальним складником.

    Тому 10 жовтня у нашому ліцеї було проведено ряд виховних заходів до Всесвітнього дня психічного здоров’я, адже одним із важливих пріоритетів у діяльності нашого ліцею залишається забезпечення психологічної стійкості здобувачів освіти. Була проведена нарада ЗДВР Лілією Петренко, де було обговорено на сплановано ряд заходів на тиждень, до якої було залучено педагога-організатора Світлану Павлюк, практичного психолога Світлану Сміщенко, соціального педагога Анатолія Демчука та всіх класних керівників, а також учнівське самоврядування ліцею.

    Було оформлено інформаційну дошку, де кожен мав можливість ознайомитися з тематичними матеріалами та взяти часточку позитиву для себе. Практичним психологом ліцею Світланою Сміщенко разом із 11-Б класом було проведено заняття з елементами тренінгу на тему: "Ментальне здоров'я, як важлива складова у житті людини". Таким чином учні збагатили свої знання про психологічне здоров'я, виконали завдання "Колесо життєвого балансу", пропрацювали практичну вправу на розуміння важливості підтримки  фізичного та психологічного здоров'я, отримали цінні пам'ятки, поради, тощо.

        Позитивний настрій – найголовніше в житті, який впливає на внутрішні відчуття, від яких залежить здоров’я. Тому щоб підвищити позитивний настрій, учасники  учнівського самоврядування провели арт терапію і подарували учням кольори радості позитивних емоцій.

     Класними керівниками були проведені години спілкування: «Світ позитивних і негативних емоцій», «Позитивне мислення та вчинки-запорука відмінного психічного здоров’я», «Життя людини-найвища цінність». Всі учасники освітнього процесу долучилися до Всеукраїнського флешмобу «Руханка сили».

    Саме такі заходи можуть бути корисними для підвищення усвідомленості навичок, які допомагають зберігати психічне благополуччя. Адже психологічне здоров'я - це стан вашого емоційного, психологічного і соціального благополуччя. Тому важливо випрацювати починаючи з шкільних років емоційну стійкість, вміння управляти стресом, отримувати задоволення від життя, відносинами з іншими людьми, що у подальшому буде незамінною складовою цілісної та відповідальної за своє життя особистості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено