A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Традиції нашого народу

Дата: 13.12.2022 17:58
Кількість переглядів: 254

     

„ ... і як би не змінювався світ,

куди б не закинула тебе доля,

завжди зберігай у серці ті

духовні скарби, які дісталися тобі

у спадок від попередніх поколінь...”

А. Сокіл

       Кожна країна має свої звичаї, традиції, свята. Наш український народ має багату  культуру, надбану поколіннями. В усіх народів світу існує повір’я, що той хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Він блукає по світі, як блудний син, і ніде не може знайти собі притулку та пристановища, бо він загублений для свого народу.

        Так і учні нашого ліцею, згадують та втілюють у сьогодення частинки нашої історії, життя, минулого, щоб пам'ятати. Відтворюють та пробуджують ті частинки з яких складається наша незламна нація.

      Ось так 13 грудня одним серед зимових свят виділяється мабуть найцікавіше та колоритніше свято – це день Андрія Первозваного, чи як його ще називають у народі Калита.  Це українське  свято, яке поєднує у собі християнські вірування, давні традиції та забави для молоді. Особливо всім сподобалася забава із калитою. Калита - символ свята, обрядовий корж, що готується на свято Андрія.

        Тому класним керівником 6 — Б класу В.С. Сміщенко  та заступником директора з виховної роботи

Л. А. Петренко було проведено тематичний захід до свята Андрія. Учні з захопленням та цікавістю згадували традиції, кусали калиту, розважались.

         Саме такі заходи допомагають дітям долучитися до давніх звичаїв, підтримувати та пам'ятати традиції свого народу, виховувати громадянську позицію, любов до рідної Батьківщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено