A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Квіти - окраса нашого ліцею

    Ще з давніх часів квіти в житті людей грали величезну роль. Вони завжди асоціювалися з любов'ю, радістю, гарним настроєм і бадьорістю. Природа створила безліч різноманітних квіткових рослин, серед яких дуже багато таких, що мають декоративне значення для людини. Кожен з двохсот тисяч видів цих прекрасних рослин на нашій землі унікальний, по-своєму гарний і незвичайний, кожен викликає море радісних емоцій і переживань. Безліч квітів не тільки роблять наше життя яскравішим, вони також сприяють очищенню і оздоровленню повітря навколо нас, наповнюючи його киснем, тонким і ніжним ароматом. Квіти, як і музика, створюють піднесений настрій, надихають на творчість. 

12:50 04.05.2023

Звіт про роботу рою "Патріот" молодшої вікової групи Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») 2023

   Участь рою "Патріот" (молодша вікова група) в обласному заочному конкурсі звітів про роботу роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2023 році.

15:39 02.05.2023

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності та цивільного захисту

   Протягом тижня з 24 квітня по 28 квітня в нашому ліцеї проходив Тиждень знань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту. Завданням цього тижня було поглибити поінформованість та знання учнів з життєво необхідними знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я, виховання здорового покоління зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації.    24 квітня День ЦЗ розпочався зі збору керівного  складу цивільного захисту ліцею та проведенням онлайн інформування всіх учасників освітнього процесу, щодо  основних  завдань Дня ЦЗ. Міжнародною організацією праці запропоновано провести Всесвітній день охорони праці у 2023 році під девізом «Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі».   У рамках тижня були проведені такі заходи: відкриття Тижня знань безпеки життєдіяльності на тему: «Безпека людини в небезпечних ситуаціях", виставка літератури у бібліотеці на тему «Цивільний захист – право на життя», години спілкування  "Безпека дитини вдома", «Правила  безпечної поведінки в умовах воєнного стану», «Небезпечні знахідки», «Попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів», «(Не) безпека в час віійни», «Правила поведінки для учнів у надзвичайних ситуаціях», бесіди : "Небезпеку оминай і під ноги заглядай!", «Надзвичайні ситуації»,  «Пожежа в лісі», «Обережно: отруйні гриби!», «Безпечна поведінка на воді», практичне заняття "Вчимося надавати першу домедичної допомогу постраждалій людині" , оформлено інформаційний стенд "Безпека життя", виставка дитячого малюнка «Вивчай, пам’ятай, виконуй».  Було проведено практичне тренування з усіма учасниками освітнього процесу щодо забезпечення безпечної та швидкої евакуації  за сигналами оповіщення цивільного захисту «Увага всім», «Повітряна тривога».

11:17 28.04.2023

День пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи

    Чорнобиль…Минуло 37 років. Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль. Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце. Вона засвідчує всемогутність і безсилля людини.

14:59 26.04.2023

Збережемо планету Земля

     22 квітня на планеті відзначається Міжнародний День Землі, покликаний об'єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті. Міжнародний день Землі – свято чистої Води, Землі і Повітря.     День нагадування про страшні екологічні катастрофи, день, коли кожна людина може задуматися над тим, що він може зробити у вирішенні екологічних проблем, поборовши в собі байдужість. Цей день покликаний об’єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилягаючі території, висадити хоча б одне дерево. Цей день є особливою нагодою  поговорити з дітьми про важливе-про захист навколишнього середовища заради збереження Землі, показати, що кожен з нас може почати дбати про Землю зараз. Було упорядковано прилеглу територію ліцею, висаджено квіти, кущі та дерева.

10:20 21.04.2023

День Землі

     Чудової пори року, у день весняного рівнодення,  коли все оживає, буяє, у багатьох країнах відзначають День Землі. Метою даного заходу привертається увага до  вразливого довкілля планети Земля.  У 3-А класі нашого ліцею Н.І. Бондар провела годину спілкування "Чиста планета чи великий смітник". Учні переглянули одноіменне відео, з якого  ознайомилися із різними видами вирішення проблеми засмічення довкілля, розвивали вміння правильно сортувати сміття. Дітям було цікаво розгадувати кросворди, анаграми, відгадувати слово у техніці "Кроссенс", розв'язувати STEM-задачі, побувати на віртуальній екскурсії на переробному виробництві, встановлювати відповідність між речовинами і терміном їхнього періоду розкладання.  Багато позитивних емоцій діти отримали, коли у групі виготовляли символічну квітучу гілочку із жучком-сонечком, розфарбовували малюнки, вирізали буклети-трансформери, при цьому відходи викидали у окремий контейнер для паперу. Надіємося, що маленькі третьокласники будуть берегти нашу планету Земля, щоб вона була чистою і красивою для  майбутнього покоління.

09:40 21.04.2023

Квест-гра "Наша Черкащина"

    20 квітня рій нашого ліцею "НЕЗЛАМНІ ПАТРІОТИ" взяли участь у віртуальній туристично-краєзнавчій квест-грі  "Наша Черкащина". Вірте в себе! Вірте в свої здібності! Разом до ПЕРЕМОГИ!

16:03 20.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено