A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Всеукраїнська олімпіада "Всеосвіта Осінь-2022"

    Як було сказано в улюбленій історії багатьох дорослих та дітей: "Щастя існує і в найтемніші часи, якщо не забути ввімкнути світло". Тому надзвичайно важливо, щоб наші майбутні маленькі українці відчували впевненість не тільки в нашій Державі та Воїнах, а й у власних силах. Та запалювали свої власні вогники, які будуть промінцями освітлювати завжди їх шлях.

13:21 30.11.2022

Світ без насильства

    Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами ми можемо й повинні зупинити його. 

14:43 29.11.2022

Обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Вчимося заповідувати»

   Вітаємо учнів 3-А класу Жашківського ліцею №3, які разом із класним керівником Н.І. Бондар взяли участь у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу школярів та учнівської молоді "Вчимося заповідувати" і зайняли ІІІ місце. Вони представляли на конкурс роботу, яка по критеріях вибору дерев для заповідування підлягала таким темам: «Дерева, котрі посадили видатні люди», «Дерева, котрі мають велику естетичну і символічну цінність". Верба біла (плакуча). Таке дерево росте на території історичного музею. Конкурсанти дослідили та описали цікаву історію родовідного дерева і з’ясували,  що це виходить «внучка Шевченкової верби», тієї, яку власноруч посадив поет у далекому краї, коли його заслали у Казахстан на півострів Мангишлак.   Учні запропонували, щоб видатне дерево  отримало охоронний статус, щоб надалі проводилася просвітницька робота для молоді щодо великого значення  верби та її збереження.

10:04 29.11.2022

Дитячі малюнки "Дякую ЗСУ"

   Учні нашого ліцею долучились до проекту, який проводить  Благодійний Фонд  Magic Wings Ukrainsk Sport Forening (Данія). Вони хочуть виготовити календар із дитячих малюнків нашої громади на тему: "Святий Миколай", "Україна", "Дякую ЗСУ". Цей проект проводиться для виділення  подарунків дітям, батьки яких воюють, які  загинули, захищаючи нас.

14:01 28.11.2022

Подарунок від ЮНІСЕФ комплект освітніх матеріалів "Школа в коробці"

  За підтримки відділу освіти  та  організації UNICEF (Міжнародний надзвичайний фонд допомоги дітям при Організації Об'єднаних Націй) наш ліцей  отримав цінний подарунок за проєктом "Школа в коробці" - набори канцелярського приладдя для різних вікових груп дітей та різних предметів. Набір містить велику кількість різних шкільних та канцелярських предметів. Яскраві зошити, ручки, олівці, фарби, набори для геометрії, лінійки, ножиці, кольоровий папір, повітряна куля-карта світу і багато іншого стануть в нагоді нашим школярам і вчителям в різних освітніх ситуаціях під час заходів.

13:24 28.11.2022

ТЕСТИ НМТ У 2023 РОЦІ

       У Міністерстві освіти і науки повідомили, якими будуть вступні іспити у вигляді  НМТ у 2023 році.

12:35 28.11.2022

І пам’яті свіча не згасне…

…історія нас горем вчить, Щоб не забулось незабутнє. Бо там, де пам’ять не мовчить, Там щастям повниться майбутнє.

15:34 25.11.2022

Вогонь скорботи в серці назавжди

   "Пам'ятаємо. Єднаймося. Переможемо" - під такою назвою у 3-Б класі пройшла виховна година, присвячена вшануванню пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 р., яку підготувала класовод Пига Людмила Андріївна. Вона провела бесіду на тему "Запали свічку пам'яті", на якій діти дізналися причини виникнення штучного Голодомору, як люди виживали в таких нелюдських умовах, хто був і є винуватцем страждань українців. Третьокласники подивилися і обговорили мультфільм "Голодний дух", з допомогою  помічника вчителя Коляденко Ганни Сергіївни виготовили емблеми та квіти пам'яті, які прикріпили на шкільний стенд, запалили свічку пам'яті на згадку про жертв Голодомору.   Теперішні діти у зв'язку з сьогоднішньою ситуацією, стали в рази доросліші свого віку. Тому інформація на годині спілкування знайшла відгук у маленьких серцях. Будемо пам’ятати злочин  геноциду та його жертв. Єднаємося, тому що єдність є запорукою перемоги нашого народу.  

14:13 25.11.2022

Скажемо "Ні насильству!"

   Щорічно в Україні, з 25 листопада до 10 грудня включно, проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яку ініціював Перший всесвітній інститут жіночого лідерства у 1991 році. Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

14:05 25.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено