A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

ІІ учнівська патріотична онлайн-конференція „Славетні українці Черкащини, які змінили світ і Україну“, присвячена 70-й річниці створення Черкаської області

     30 січня відбулася ІІ учнівська патріотична онлайн-конференція „Славетні українці Черкащини, які змінили світ і Україну“, присвячена 70-й річниці створення Черкаської області.      З вітальним словом до учасників звернулися Олександр Шамрай, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації та Валерій Данилевський, начальник Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, Юлія Кріт, директорка Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради. Олександр Григорович Шамрай представив учасникам конференції власне дослідження „Відомі особистості Кам’янщини“.     На конференцію були запрошені гості: Максим Дмитраш, капітан національної поліції підрозділу «КОРД», бойовий офіцер, учасник «Ігор нескорених» та Михайло Сиволап, археолог, краєзнавець, соціолог, засновник та перший директор Черкаського міського археологічного музею Середньої Наддніпрянщини, які стали героями пошукових робіт юних дослідників.    До конференції долучився наш ліцей, а також  близько 120 слухачів: представники органів влади, герої досліджень, здобувачі освіти, вчителі, керівники, учнівські колективи, вихованці гуртків та всі, хто цікавиться історією рідного краю. 

15:39 30.01.2024

Участь ліцеїстів у ІV Відкритому марафоні з української мови

Із 01 грудня по 24 грудня 2023 року проводився ІV Відкритий марафон з української мови для учнів 3-11 класів. Організаторами Марафону є Державна наукова установа »Інститут модернізації змісту освіти» за сприяння Асоціації інноваційної та цифрової освіти та компанії »UBOS.tech». Учасниками інтелектуального змагання стали і учні нашого ліцею. І етап - Культура слова. Лексикологія, фразеологія. ІІ етап –Граматика. Синтаксис, морфологія, словотворення. ІІІ етап- Правопис. Орфографія, пунктуація, фонетика, орфоепія. ІV етап- Робота з текстом. Ліцеїсти в дистанційному форматі продемонстрували знання з української мови. Результатами Марафону вважається сума балів за завдання на всіх етапах. Призерами стали учасники, які набрали найбільшу кількість балів у рейтинговому порядку та посіли І-ІІІ місця в кожній категорії Марафону. Призеркою стала Богуш Вероніка, учениця 4-А класу, посівши ІІ місце, отримала диплом. 8 учасників мають сертифікати ( вчителька Бондар Ніна Іванівна). Учні 5-Б, 6-А, 8-А отримали сертифікати (вчителька Жуковська Наталія Вікторівна), продемонстрували глибокі та достатні знання з рідної мови, проявили стійкість, подолавши всі етапи Марафону. Вітаємо! Нових злетів, нових перемог!

16:03 24.01.2024

Флешмоб "Синьо-жовтий прапор - єдність поколінь"

    22 січня український народ відзначає важливу дату своєї багатовікової історії — День Соборності України. Це свято покликане нагадати про важливість української єдності та незалежності. Ми вкотре змушені боротися за нашу єдність, незалежність та свободу. За час повномасштабної війни, ми довели, що ми сильна та незламна нація. Росія завжди намагалася поневолити наші землі та їй ніколи не вдасться захопити наші серця. Лідери учнівського самоврядування та учні нашого ліцею взяли участь у патріотичному флешмобі "Синьо-жовтий прапор - єдність поколінь".

12:57 23.01.2024

Класна година "День Соборності України"

    22 січня в Україні відзначають одне з найважливіших державних свят – День Соборності України. Це свято символізує єдність українських земель і відіграє значну роль в історії нашої країни. Вчителі Людмила Андріївна Пига та Ганна Сергіївна Коляденко для своїх вихованців, учнів 4 – Б класу провели класну годину, присвячену Дню Соборності України.  Діти подивилися презентацію «День Соборності України», взяли участь у вікторині «Знавець України». Але рф, на жаль, не дала провести заняття а стінах рідної школи. Тому, спустившись в укриття, учні разом з вчителями виготовили листівки «Україна понад усе!» та патріотичні закладки у книжки. В кінці заняття діти заспівали всі разом Гімн Україні, як символ незламності і єдності українського народу.

20:05 22.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено