A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Жашківський ліцей №3
Жашківської міської ради Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Щасливих 100 днів

   Учні 1 - Б класу відсвяткували свою першу сходинку навчання «Щасливих 100 днів». Виявляється, за ними ще з 1 вересня спостерігав равлик Сем, який прийшов на свято з подарунками. А щоб їх отримати, першокласники мають показати чого навчилися за ці 100 днів. Малята з радістю виконували всі завдання, щоб дістатися до крайнього міста та відчинити скриню Сема. Вони пройшли крізь виклики, розв'язали усі завдання та пізнали чарівний світ навчання. Їхні відвага і розум прикрасили клас яскравими кольорами та емоціями. Музичні паузи зробили свято ще драйвовішим. А допомагала першачкам їхня перша вчителька Ірина Анатоліївна Жаборовська. Нехай і надалі шкільне життя буде сповнене неймовірних відкриттів та успіхів.

09:12 22.12.2023

Вітання переможцям ІІ етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Переможцями ІІ етапу  ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра  Яцика стали такі учні нашого ліцею: І- місце: Затишняк Злата, учениця 4-А класу (вчитель: Бондар Н.І.). ІІ-місце: Калюжна Анастасія, учениця 3- А класу (вчитель:Кисіль Р.П.); Білозір Дарина, учениця 4-Б класу (вчитель:Пига Л.А.); Цимбал Анастасія , учениця  11-А класу (вчитель:Колісник В.В.) ІІІ-місце: Хуторянська Софія, учениця 11-Б класу (вчитель: Сміщенко В.С.)          Вітаємо переможців ІІ етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та їх наставників. Бажаємо подальших творчих успіхів!

14:55 21.12.2023

НАДАННЯ ПЕРШОЇ ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПРИ КРОВОТЕЧАХ

    Перша допомога – це проведення найпростіших медичних заходів для порятунку життя, зменшення страждань потерпілого від надзвичайної ситуації і попередження розвитку можливих ускладнень. Професійно таку допомогу надають, звичайно ж, медики, але не завжди швидка допомога може прибути вчасно на місце події. Тому вміння кожного з нас надати першу необхідну допомогу постраждалим до прибуття служб порятунку може відіграти вирішальну роль у порятунку життя людини.

16:23 19.12.2023

День чаю

   Міжнародний день чаю, як неофіційне свято, відзначається щорічно 15 грудня. Учні 4-А класу від вчителя Н.І. Бондар дізналися про його історію виникнення і вирішили у класі провести чаювання, заодно і довідатися деякі цікаві факти із презентації. Ось деякі з них. Слово «чай» прийшло до нас із китайської мови і в перекладі означає «молодий листок». Цей найпопулярніший напій найбільше вживає Англія. Вирощують чайні вічнозелені рослини у Індії, Шрі-Ланці, Китаї та Японії. У висоту досягають до 10 метрів та рости можуть до 100 років. Цікаво, що пакетики раніше були з шовкової тканини. Чай допомагає засвоєнню їжі і допомагає травленню. Найпівнічніша ділянка у світі, де почали експериментально вирощувати чай в Україні, це на Закарпатті.

11:31 19.12.2023

ПІДСУМКИ КОНКУРСУ НА НАПИСАННЯ ЕСЕ «ВІЙНА ЗА СВІЙ ШЛЯХ» (ДИТЯЧИЙ ПОГЛЯД)

  З метою активізації національно-патріотичного виховання учнівської молоді, пошуку та розкриття юних талантів, формування почуття національної гідності, патріотизму, причетності до історії сьогодення було проведено  протягом жовтня –листопада 2023 року  Обласний етап Всеукраїнського конкурсу на написання есе «Війна за СВІЙ шлях» (дитячий погляд).

11:26 18.12.2023

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

       Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

15:20 15.12.2023

Вибір підручників на 1 клас

Оголошено з 08 по 25 грудня 2023 року конкурсний вибір посібників для 1 класу. "Українська мова. Буквар." , "Математика"

11:09 12.12.2023

День святого Миколая - особливий період родинного та взаємного тепла

  День святого Миколая - особливий період родинного та взаємного тепла, коли  очі дітей світяться від радості.  Практичним психологом закладу Сміщенко С. С. та логопедом Кінзерською Д. М.  проведено ряд занять, на яких учні  ознайомилися з історією та легендами, пов'язаними із святим Миколаєм, обговорили його добрі вчинки та готовність допомагати іншим, виконали творче завдання: оформили тематичні носочки до свята.        Саме такі заняття сприяють розвитку творчості, орієнтації в просторі, розмірі, кольорах, толерантного ставлення до оточуючих, розуміння добрих вчинків, справ та соціальних навичок. Попри все маємо дарувати дітям приємні емоції і радість. Тож будьмо помічниками святого Миколая у численних добрих справах повсякчас, за будь-якої можливості.

16:24 07.12.2023

Всесвітній день української хустки

     7 грудня – Всесвітній день української хустки, яка є невід’ємною частиною української культурної спадщини, яке відзначається з метою збереження українських традицій. Хустка для українок – це не просто головний убір, а символ нашого народу, вона оберіг, що символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм і є нашою культурною спадщиною.

14:46 07.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено